ضرورت استمرار هوشیاری بیشتر توسط پرورش دهندگان طیور برای عدم مواجهه با ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
توصیه های اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی جهت پیشگیری و کنترل بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکتر داهیم مدیر کل دامپزشکی استان بر استمرار هوشیاری بیشتر توسط پرورش دهندگان طیور برای عدم مواجهه با ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید نمود.
وی گفت : با توجه به تغییر فصل و مساعد شدن اکوسیستم ها در شش کانال پروازی و وجود یک کانال پرواز از این استان و امکان فعالیت ویروس، برضرورت رعایت دقیق اصول امنیت زیستی بویژه در واحدهای مادر و تخمگذارتاکید نمود و همچنین از هماهنگی های انجام یافته با سازمان دامپزشکی کشور در صورت تمایل واحد های مرغ مادر و تخمگذاربه انجام واکسیناسیون بر علیه این بیماری رعایت موارد زیر را به پرورش دهندگان طیور تاکید کرد.
1- به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن، دان و آب مصرفی با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و فضولات آنها جلوگیری نمایید. در این ارتباط لازم است انبار دان و سالن پرورش برای اینگونه پرندگان غیر قابل نفوذ باشد و محوطه مرغداری فاقد هرگونه جاذبه ای برای ورود پرندگان وحشی باشد.ریخت و پاش دان و رها سازی کود در محوطه و وجود آبگیر و تجمع آب به هر شکل این جاذبه را ایجاد کند.
2- از رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کرده و در صورت لزوم با رعایت کامل موارد بهداشتی تردد انجام شود.
3- تعویض کفش و لباس در هنگام ورود به مزرعه (شامل کارگران و بازدید کنندگان ) ضروری است.
4- حوضچه ضد عفونی درب ورودی مزرعه و ورودی سالنها را فعال نگه دارید و در هنگام ورود به سالن شستن دستها با آب و صابون و ضدعفونی آنها و تعویض کفش یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی کننده ضروریست. رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن به مراتب از محوطه با اهمیت تر است بطوریکه از غیرآلوده بودن کلیه وسایل، مواد ، آب، دان و افراد ورودی به سالن باید اطمینان حاصل کنید.
5- از رفت و آمد خودروها به داخل محوطه پاک جلوگیری شود و در موارد بسیار ضروری نسبت به ضدعفونی قسمتهای بیرونی خودرو به صورت کامل اقدام شود.
6- خودرو حمل تخم مرغ، کارتن تخم مرغ و دان قبل از ورود به مزرعه و یا بارگیری در مبدا مورد شستشو و ضد عفونی قرار گیرد.
7- در واحدهای تخمگذار ترتیبی اتخاذ شود تا تخم مرغ خوراکی به گونه ای به بیرون از مرغداری انتقال یابد که خودرویی وارد محوطه پاک نشود.
8- کلیه رفت و آمدهای افراد به واحد را ثبت و ضبط گردد.
9- از حضور در بازار پرندگان زنده ، محلهای پرورش طیور، پارک پرندگان و به طور کلی محل تجمع پرندگان غیر از واحد خودتان خودداری کرده و ترتیبی اتخاذگردد تا پرسنل واحد نیز همین ممنوعیت را اجرا کنند.
10- از ورود پرنده جدید به واحد ( بویژه در مزارع مرغ مادر ) تا اطلاع ثانوی خودداری کنید.
11- از خرید و فروش پرندگان زنده از میادین دام و همچنین پرندگان شکاری اجتناب نموده و در صورت مشاهده فروش این نوع پرندگان توسط دوره گردها مراتب را به شبکه دامپزشکی گزارش نمایند .
نظر دهید