• 1402/06/07 - 09:18
  • تعداد بازدید : 413
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

حکمرانی تاثیرگذار در حوزه مدیریت بیماری‌های واگیر، مستلزم عمل به قواعد سلامت واحد است

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکتر منصوری رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوی از برگزاری کارگاه آموزشی دو روزه در حوزه مدیریت بیماری‌های واگیر برای پزشکان و کارشناسان مبارزه با بیماری‌های دانشکده علوم پزشکی خوی خبر داد.

وی گفت : در این کارگاه آموزشی، دکتر سید حسین حسن‌زاده از کارشناسان دامپزشکی با موضوع «حکمرانی  نظام سلامت در حوزه بیماری‌های واگیر؛  را موردکاوی  قرار داد ودر خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان» به ارائه مطالب پرداخت.

 این پژوهشگر حوزه آینده‌پژوهی با اشاره به لزوم توجه به بهره‌گیری از تجربیات گذشته و مطالعات آینده‌نگرانه در مدیریت بیماری‌ها خاطرنشان کرد: امروزه مدیریت بیماری‌های واگیر با استفاده از فن‌آوری‌های مدرن صورت می‌گیرد. وی با اشاره به تجربیات کشورهای مختلف در استفاده از هوش مصنوعی در کنترل پاندمی کووید 19 بر ضرورت برنامه‌ریزی برای استفاده از این فن‌آوری‌ها در مواجهه با همه‌گیری‌های آینده تاکید کرد.

دکتر حسن‌زاده با مرور آخرین یافته‌های دانشگاه جئورجیای آمریکا در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، دستاورد این مطالعات را لزوم انجام مطالعات اختصاصی برای کانون‌های بیماری در هر کشور عنوان کرد و افزود: از دانشکده علوم پزشکی خوی انتظار می‌رود با همکاری دامپزشکی، مطالعات اختصاصی را در رابطه با بیماری‌های مشترک انسان و دام، طراحی کرده و نتایج آن را به صورت کاربردی منتشر نماید.

در ادامه این کارگاه آموزشی، مدرس دوره به تحلیل اسناد راهبردی متعلق به وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور در خصوص مدیریت بیماری‌های فراگیر انسانی و دامی پرداخت و با اشاره به نظریه «پویایی‌های سیستم»‌ خاطر نشان کرد: تا زمانی که مولفه‌های موثر در مدیریت بیماری‌ها در وزارتخانه‌های مختلف به صورت هماهنگ عمل نکنند پیشرفت چندانی در ارتقای سلامت نخواهیم داشت.

دکتر حسن‌زاده، تئوری «سلامت واحد» (One Health) و همکاری چهار سازمان بین‌المللی را از جمله مهم‌ترین راهکارهای مدیریت بیماری در سطح جهانی دانست و افزود: سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی سلامت حیوانات، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد و موسسه محیط زیست سازمان ملل به این نتیجه رسیده‌اند که سلامت، یک مسئله واحد است که اگر به یک بخش یا حوزه، محدود شود عملا موفقیتی در مدیریت بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا نخواهیم داشت. بنابراین چهار اصل ارتباط (Communication)، هماهنگی (Coordination)، همکاری (Collaboration) و ظرفیت‌سازی (Capacity Building) را مبنای مدیریت بیماری‌ها در سطوح جهانی، منطقه‌ای و ملی قرار داده‌اند. بنابراین حکمرانی تاثیرگذار در حوزه مدیریت بیماری‌های واگیر، مستلزم عمل به قواعد سلامت واحد است.

مدرس این کارگاه آموزشی با اشاره به آخرین گزارش‌های مشترک سازمان‌های بین‌المللی در خصوص موارد انسانی و دامی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به هشدارهای این گزارش‌ها در خصوص ضرورت حفظ هوشیاری کشورها در خصوص امکان انتقال انسان به انسان تاکید کرد.

در پایان این کارگاه آموزشی، دکتر حسن‌زاده به لزوم مستندسازی و تجربه‌نگاری کانون‌های قبلی و انجام مطالعات ارزیابی خطر اشاره کرد و افزود: ترددهای میلیونی از مرز رازی و قاچاق دام از حیث امکان نقل و انتقال عوامل بیماری‌زا باید تحت مراقبت مستمر و جدی قرار داشته باشد. در این راستا عضویت نمایندگان دانشکده علوم پزشکی و دامپزشکی در کمیته‌های امنیت مرزی خوی-وان می‌تواند در تبادل اطلاعات طرفین و مدیریت بیماری‌های واگیر موثر باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان خوی,اخبار شهرستان صفحه اصلي
  • کد خبر : 307004
کلمات کلیدی
karimzade بهروز کریم زاده

karimzade بهروز کریم زاده

لینک کوتاه