در راستای فرهنگ سازی برای غذای حلال جلسه کمسیون غذای حلال در شهرستان بوکان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، در راستای فرهنگ سازی برای غذای حلال ، جلسه کمسیون غذای حلال با حضور مدیرکل دامپزشکی استان ومسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان بوکان برگزار گردید.
در این جلسه که فرماندار وشهردار ومسئولین شهرستان بوکان نیز حضور داشتند ، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به اهمیت ایمنی غذا وتاثیر لقمه حلال گفت : در تعالیم الهی لقمه حلال مقدّمه عمل صالح شمرده شده است. به تعبیر دیگر، همانگونه که گیاه از آب بینیاز نیست، و هر قدر آبی پاکتر باشد، آن گیاه هم پاک و میوهاش شیرین خواهد بود و هر قدر آبی پلید باشد، آن گیاه هم پلید و میوه آن تلخ خواهد شد، میوه عمل انسان نیز گویای نوع تغذیة او میباشد. اثر غذای حلال در سبکی روح، نور باطن، توجه به عبادات، و اثر غذای حرام در سنگینی، کدورت و کسالت در عبادات به خوبی مشهود است.
حجه الاسلام ولی زاده افزود :از دیدگاه اسلام بهدست آوردن روزی حلال از اهمیت فوق العادهای برخوردار بوده و آثار بسیاری را بهدنبال دارد، به گونهای که در کلمات گهربار رسول خدا(ص) آمده است که: «مَنْ بَاتَ کَالّاً مِنْ طَلَبِ الْحَلَالِ بَاتَ مَغْفُوراً لَهُ؛ کسی که شب را از خستگی طلب حلال بخوابد، آمرزیده خوابیده است.
وی تاکیدکرد باید دانست که بسیاری از گناهان، ریشه در آلودگی روح آدمی دارد و لقمة حرام، همانند آب آلوده که جسم را بیمار میکند، جان آدمی را آلوده میسازد. وقتی جان انسان آلوده گشت، نه تنها هیچ عبادت و دعایی از انسان مورد قبول واقع نمیشود؛ بلکه ناخواسته در سراشیبی سقوط قرار میگیرد.و لذا خداوند متعال در قرآن کریم نسبت به توجه نمودن انسان به غذای خود تاکید دارد:فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلی طَعامِهِ(عبس/24)
حجه الاسلام ولی زاده افزود: میته خواری در اسلام براساس حکمت متعالی خداوندی ودر راستای مصلحت انسانها حرام است وخداوند میفرماید:إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَیْرِ اللَّهِ فَمَنِ اضْطُرَّ غَیْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَلَا إِثْمَ عَلَیْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ(173بقره)لذا براساس عمل به اوامر ونواهی الهی نسبت به این موضوع دقت کامل داشته باشیم.
مدیرکل دامپزشکی استان هم در این جلسه ضمن تشریح اقدامات دامپزشکی به موضوع سلامت گوشت های استحصالی در کشتارگاههای دام وطیور اشاره وبهداشتی وحلال وپاک بودن تولیدات مراکز قانونی تاکید کرد.
دکتر خلیل زاده افزود: بیماریهای متعدد مشترک بین انسان و دام وجود دارد که در صورت عدم توجه ، مشکلات جسمی وروحی را در خواهد داشت.
فرماندار بوکان نیز ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری چنین جلسه ای ، افزود: غذا نیاز بشر است وسلامت آن در روح وجسم تاثیرگذار است.
اسکندری ضمن قدردانی از زحمات دامپزشکی ، به لزوم همکاری ادارات مرتبط جهت ایمنی غذای مردم افزود: کمیته ویژه ای را در فرمانداری تشکیل ودر راستای فرهنگ سازی برای غذای حلال و سالم برنامه های مختلفی را اجرا خواهیم کرد.
شهردار بوکان هم در این جلسه قول مساعد مبنی بر انجام فعالیت های فرهنگی با موضوع غذای حلال داد.
در ادامه حاضرین با ارائه نظرات وپیشنهادت خود ، برگزاری چنین جلسات را ضروری وبر اجرای مصوبات آن تاکید نمودند.