تشدید نظارت های بهداشتی درایام تاسوعا و عاشورای حسینی
بهمنظور حفظ سلامت هموطنان گرامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه، ادارهکل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در سطح شهرستان ها آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی، مردم فهیم و عزادار در روز تاسوعا و عاشورای حسینی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجانغربی، سید امید خلیل زاده مدیرکل دامپزشکی استان طی پیامی از تشدید نظارت های بهداشتی درایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد.
در این پبام آمده است : ضمن تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، به اطلاع مردم عزیزاستان آذربایجانغربی می رسانیم بهمنظور حفظ سلامت هموطنان گرامی و تأمین بهداشت عمومی جامعه، ادارهکل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در سطح شهرستان ها آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی، مردم فهیم و عزادار در روز تاسوعا و عاشورای حسینی است.
بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکی و ناظرین شرعی با استقرار در محل کشتارگاههای دام ، دامهای نذری را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بازرسی نموده و سلامتی مردم و مصرفکنندگان عزیز را از ابتلاء به بیماریها تضمین خواهند نمود.
دکتر خلیل زاده در ادامه گفت: در روز تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح استان تعداد21اکیپ ثابت،31 اکیپ سیار ،58 نفربازرس بهداشت گوشت و 33 نفر ناظر شرعی به منظور نظارت بر دام های ذبح شده فعالیت دارند.
گفتنی است: همه ساله با فرارسیدن ماه محرم اکثریت دام های قربانی در جلوی هیئتهای عزاداری و در معابر عمومی کشتارمیشود که این موضوع مخاطرات زیادی را به همراه دارد. کشتار دام در معابر عمومی از نظر بهداشتی تبعات زیادی داشته و از نظر بروز بیماری، انتشار و انتقال عوامل بیماریزا تبعات منفی بسیاری دارد، توصیه میشود هیئتهای عزاداری برای ذبح دامهای خود به کشتارگاههای مجاز مراجعه کنند.
دکتر خلیل زاده در پایان از مردم عزادار درخواست کرد بهمنظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیههای بهداشتی را جدی گرفته و از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان و منازل اکیداً خودداری نموده و برای قطعه کردن گوشت و شستوشوی آن حتماً از دستکش استفاده نمایند. و تاکید بر خوداری از برشکیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر نموده ودرخواست نمودند اندامها و ضایعات غیرقابلمصرف را بههیچوجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.
لازم به ذکر است ادارات دامپزشکی شهرستان ها و سامانه فوریت های دامپزشکی با شماره ۱۵۱۲ پاسخگو عموم شهروندان هستند.