• 1399/02/23 - 12:23
  • تعداد بازدید : 2278
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

به منظور نظارت و کنترل بهداشتی شیر خام ،بالغ بر 15 هزار مورد نمونه برداری از مراکز جمع آوری شیر ، دامداریهای سنتی و صنعتی و کارخانجات لبنی در سال گذشته صورت گرفته است.

معاون سلامت دامپزشکی استان آذربایجان غربی: دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود برای کنترل و ارتقاء سلامت شیرخام برنامه‌های متعددی را بر عهده دارد که انجام پایش‌های ماهانه و نمونه‌برداری از دامداریهای سنتی و صنعتی، مراکز جمع‌آوری شیر، و کارخانجات لبنی از مهم‌ترین این برنامه‌ها می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکترسید غلامرضا ملکی معاون سلامت دامپزشکی استان با بیان اینکه: شیر بعنوان با ارزش‌ترین ماده غذایی است که تقریباً حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است.. و از طرفی بعنوان یکی از عوامل انتقال‌دهنده بیماریهای مشترک بین انسان و دام میباشد  که رعایت بهداشت آن از اهمیت زیادی برخوردار است .

وی گفت : کارشناسان اداراه کل دامپزشکی در شهرستان‌های تابعه استان ،با هدف کاهش مخاطرات بیو لوژیکی و فیزیکی شیر ، ارتقاء کیفیت و افزایش تولید شیر خام ، کاهش موارد بیماری های مشترک قابل انتقال به انسان از طریق شیر و کاهش موارد مسمومیت های ناشی از مصرف شیر و فرآورده های آن ، کنترل بار میکروبی  و تقلبات جهت افزایش کیفت شیر خام مصرفی شهروندان اقدام به نمونه  برداری شیر از مراکز جمع‌آوری شیر، دامداریهای سنتی و  صنعتی  و کارخانجات لبنی می نمایند.

دکتر ملکی تصریح کرد: در همین راستا  در سال گذشته تعداد  991 مورد بازدید از مراکز جمع آوری شیر ،دامداریهای صنعتی و سنتی و  کارخانجات لبنی توسط کارشناسان دامپزشکی انجام شده  و تعداد  15 هزار 578 مورد نمونه شیر  از این مراکز اخذ و به آزمایشگاه های  دولتی و بخش خصوص مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور  در سطح استان جهت بر آورد بار میکروبی و تقلبات آن از جمله آب اضافه ، نشاسته ، فرمالین ، جوش شیرین ، اوره و  ...ارسال گردیده است   .

 دکتر ملکی گفت نتیجه این اقدامات منجر به معدوم  سازی مقدار 22 تن  شیر خام غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی در استان شده است .

وی افزود 81 مورد ممیزی از این مراکز حهت رعایت استاندارد های لازم و مطابقت با دستور العمل های سازمان دامپزشکی انجام گرفته است.

 معاون سلامت دامپزشکی استان تاکید کرد: شهروندان محترم شیر و فرآورده‌های لبنی را به صورت پاستوریزه مصرف نمایند  و از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآورده‌های غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلايدر
  • کد خبر : 251915
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه