به منظور نظارت و کنترل بهداشتی شیر خام ،بالغ بر 15 هزار مورد نمونه برداری از مراکز جمع آوری شیر ، دامداریهای سنتی و صنعتی و کارخانجات لبنی در سال گذشته صورت گرفته است.
معاون سلامت دامپزشکی استان آذربایجان غربی: دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود برای کنترل و ارتقاء سلامت شیرخام برنامههای متعددی را بر عهده دارد که انجام پایشهای ماهانه و نمونهبرداری از دامداریهای سنتی و صنعتی، مراکز جمعآوری شیر، و کارخانجات لبنی از مهمترین این برنامهها می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکترسید غلامرضا ملکی معاون سلامت دامپزشکی استان با بیان اینکه: شیر بعنوان با ارزشترین ماده غذایی است که تقریباً حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است.. و از طرفی بعنوان یکی از عوامل انتقالدهنده بیماریهای مشترک بین انسان و دام میباشد که رعایت بهداشت آن از اهمیت زیادی برخوردار است .
وی گفت : کارشناسان اداراه کل دامپزشکی در شهرستانهای تابعه استان ،با هدف کاهش مخاطرات بیو لوژیکی و فیزیکی شیر ، ارتقاء کیفیت و افزایش تولید شیر خام ، کاهش موارد بیماری های مشترک قابل انتقال به انسان از طریق شیر و کاهش موارد مسمومیت های ناشی از مصرف شیر و فرآورده های آن ، کنترل بار میکروبی و تقلبات جهت افزایش کیفت شیر خام مصرفی شهروندان اقدام به نمونه برداری شیر از مراکز جمعآوری شیر، دامداریهای سنتی و صنعتی و کارخانجات لبنی می نمایند.
دکتر ملکی تصریح کرد: در همین راستا در سال گذشته تعداد 991 مورد بازدید از مراکز جمع آوری شیر ،دامداریهای صنعتی و سنتی و کارخانجات لبنی توسط کارشناسان دامپزشکی انجام شده و تعداد 15 هزار 578 مورد نمونه شیر از این مراکز اخذ و به آزمایشگاه های دولتی و بخش خصوص مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور در سطح استان جهت بر آورد بار میکروبی و تقلبات آن از جمله آب اضافه ، نشاسته ، فرمالین ، جوش شیرین ، اوره و ...ارسال گردیده است .
دکتر ملکی گفت نتیجه این اقدامات منجر به معدوم سازی مقدار 22 تن شیر خام غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی در استان شده است .
وی افزود 81 مورد ممیزی از این مراکز حهت رعایت استاندارد های لازم و مطابقت با دستور العمل های سازمان دامپزشکی انجام گرفته است.
معاون سلامت دامپزشکی استان تاکید کرد: شهروندان محترم شیر و فرآوردههای لبنی را به صورت پاستوریزه مصرف نمایند و از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآوردههای غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی جدا خودداری نمایند.
نظر دهید