هشدار مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو (cchf)
فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf)

مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی : تب کریمه کنگو از جمله بیماریهایی است همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا میکند، تاکید کرد: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی دکتر خلیل زاده مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه : بیماری cchf یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود افزود : این بیماری بجز تبِ مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود . و تصریح کرد همچنین گزش کنه ، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری می باشد.
وی گفت : با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راههای کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی ، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد .
دکترخلیل زاده افزود : یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل بمدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد می باشد .
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد : کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه تاکید می گردد شهروندان محترم تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند .
.