اشنویه: مایهکوبی ۶۱۱۱ راس دام سنگین علیه «لمپیاسکین»
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان اشنویه گفت: ۶ هزار و ۱۱۱ راس دام سنگین در این شهرستان علیه بیماری «لمپیاسکین» مایهکوبی شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل داکپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکتر عباس شیخ رشیدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرشتان اشنویه اظهار داشت: این طرح با مشارکت یک گروه دامپزشکی بخش خصوصی و یک اکیپ بخش دولتی طی بهمن و اسفندماه سال گذشته در این شهرستان اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه دامهای مراکز پرورش دام صنعتی و سنتی (روستایی) این شهرستان در اجرای این طرح مایهکوبی شد، اضافه کرد: مایهکوبی هر واحد دامداری با استفاده از یک سرسوزن انجام و در صورت مشهود بودن هر نوع بیماری در هر دام، سرسوزن آن عوض میشود.
وی با قدردانی از همراهی و همکاری خوب دامداران این شهرستان برای اجرای موفق این طرح افزود: هر سال مایهکوبی دامهای سنگین علیه این بیماری که به شدت واگیردار است؛ برای واکسینه کردن دامها قبل شروع فصل گرما و جلوگیری از انتقال آن به وسیله حشرات انجام میشود.
«شیخ رشیدی» از دامداران خواست برای جلوگیری از شیوع بیماری دامی، از وارد کردن دام تازه، قبل از انجام مایهکوبی و معاینه دام به مجموعه دامداری خود خودداری کنند و صورت هرگونه بروز بیماری در بین دامها میتوانند با شماره تلفن ۴۴۶۲۵۷۱۰ با شبکه دامپزشکی اشنویه تماس بگیرند.
وی با اشاره به اینکه این طرح همزمان با طرح مایهکوبی دامهای سنگین علیه بیماری «تبمالت» انجام شد، گفت: در این طرح نیز هشت هزار راس دام سنگین در این شهرستان به صورت رایگان علیه بیماری «تبمالت» (برسلوز) مایهکوبی شدند.
«لمپیاسکین» گونهای بیماری ویروسی گاوی با نشانههای تب بالا، ریزش آب از چشم، افزایش ترشحهای بینی، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر و مهمتر از همه ظهور ندولهای جلدی در تمام نقاط بدن گاو است که این ضایعهها حتی به ناحیه حنجره، نای و دستگاه گوارش دام نیز گسترش مییابد.
این بیماری ویروسی عامل مشترک بین انسان و دام نیست و تنها از دام به دام منتقل میشود و در صورت شیوع قادر است خسارات زیادی بر جای بگذارد و از طریق پشههای گزنده به صورت مکیدن خون از دامی به دام دیگر انتقال پیدا میکند.
نظر دهید