• 1398/04/18 - 09:18
  • تعداد بازدید : 518
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

رونمایی از 'سند طرح ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ ' با حضور مسئولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکل های تولیدی صنعت طیور کشور

طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با هدف تقویت نظارت بر اعمال سامانه های بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآورده های خوراکی طیور در کشتارگاههای صنعتی و ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصولات استحصالی نهایی مرغ که توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی تهیه گردیده، طی مراسمی با حضور مدعوین رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی  عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ،به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، عصر روز دوشنبه با حضور مسوولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکلهای تولیدی صنعت طیور کشور در محل این سازمان، طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با توجه به ضرورت فعال كردن تخلیه اتوماتیك (خط ٢)، كنترل نقاط بحرانی در روند تولید، تقویت نظارت بر اعمال سامانه‌های بهداشتی در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی طیور، کنترل بهداشتی بر فرآیند استحصال فرآورده‌های خوراکی طیور در کشتارگاههای صنعتی و ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت محصول نهایی و در راستای انجام وظایف و مسئولیتهای سازمان دامپزشكی کشور در تامین بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامی رونمایی شد. پیش از رونمایی از این طرح، توضیحات فنی در ابتدای نشست توسط دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارائه شد و در مورد اجرای این طرح اعلام کرد:‌ « بر اساس این طرح که از امروز لازم الاجراست، از 15 مرداد جاری تا پایان شهریور ، کشتارگاه‌های کشور با رتبه‌ بهداشتی B ، A و +A رتبه‌بندی خواهد شد و مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها روانه بازار می‌شود با همین برچسب‌های رتبه بندی بهداشتی مشخص خواهند شد. این رتبه‌بندی‌ها نشان می‌دهد که کشتارگاه‌ها تا چه اندازه مسائل بهداشتی را رعایت کرده‌اند که بالاترین سطح بهداشتی آنها +A است که یكی از شروط آن كشتار مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک است. مرغهای رتبه بندی شده نیز که در واقع رتبه‌بندی کشتارگاه‌هایی است که مبادرت به کشتار و توزیع مرغ کرده اند، از اول مهر در بازار با برچسب‌های رتبه‌بندی شده مشخص می‌شود. سپس رئیس سازمان دامپزشكی كشور جناب آقای دكتر رفیعی پور این اقدام ملی را در امنیت غذایی کشور و بهداشتی شدن مرغ‌های تولیدی موثر دانست و گفت: 'با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها بازارهای صادراتی جدیدی برای این محصول باز خواهد شد.' وی با تایید اینکه مواد غذایی تولیدی در کشور با وجود سالم بودن از نظر سطح کیفیت بهداشتی با استانداردهای روز کشورهای توسعه یافته فاصله دارد، گفت:' طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک گام عملی در راستای ایمنی مواد غذایی در کشور است.' رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل اولویت انتخاب مرغ برای این طرح ملی گفت: 'نخست اینکه کشتارگاه‌ها و مراکز تولید مرغ کشور ۷۰ سال سابقه دارند و این صنعت اشتغالزایی زیادی دارد و دوم اینکه مصرف این محصول در کشور بالاست و به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود.' در ادامه این نشست، دکتر علی‌صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز با قدردانی از زحمات مدیریت و نیروهای دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در طراحی این سند علمی و عملیاتی ،توضیحاتی در مورد اهمیت اجرای این طرح در ارتقای سطح کیفی بهداشت مواد پروتئینی برای مصرف کنندگان، این طرح را در افزایش توان مذاکرات تولیدکنندگان جهت افزایش صادرات حائز اهمیت توصیف کرد و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در نشست که جویای استانداردهای انتخاب شده برای رعایت باقیمانده دارویی و سموم در مرغهای کشتار شده گردید، گفت: استانداردهای ما منطبق بر مقررات شورای اتحادیه اروپا است که در ۲۰۱۹.۲.۲۰ روزآمد شده است. وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تاثیر طرح رتبه‌بندی در افزایش قیمت مرغ در بازار و حجم میزان مرغهای رتبه بندی شده از حجم ۲ میلیون تن مرغ تولیدی در بازار گفت: ما مسئول تعیین یا افزایش قیمت نیستیم، ما فقط کشتارگاه‌های کشور را رتبه‌بندی می‌کنیم و طبیعی است مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها بیرون می‌آید و برچسب می‌خورند تقاضای بازار، قیمت آنها را تعیین خواهد کرد. کما اینکه وقتی مرغ‌هایی برچسب +A می‌خورند یعنی از کشتارگاه‌هایی خارج شده‌اند که تمام شرایط بهداشتی را دقیق رعایت کرده‌اند. بنابراین تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و سود تولیدکنندگان از این امر می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده و در عین حال عرضه گوشت کاملا ایمن و با حداکثر کیفیت برای مصرف کننده نیز خواهد شد. وی درباره سهم مرغ‌های رتبه‌بندی شده در بازار این طور توضیح داد: مرغ‌هایی که دوره‌های آنها پایان یافته در کشتارگاه‌های رتبه بندی شده، جدا از مرغ‌‌های بهداشتی در سه گرید B، A و A+ رتبه‌بندی می‌شوند. به گفته ماکنعلی، نظارت‌های بهداشتی در سه رده خودکنترلی، چک‌لیست و نظارت عالیه که بالاتر از نظارت تصدی‌گری است، انجام می‌شود. بنا به توضیحات دكتر برومندفر، در این طرح مسائل بهداشتی از نظر باقیمانده های دارویی بررسی می‌شود و سایزبندی مرغ، نداشتن آنتی‌بیوتیک، افزایش صادرات، رتبه‌بندی کشتارگاه، عرضه مرغ استحصالی از خط یک فقط به صورت تازه سرد، کنترل دقیق ناوگان حمل‌ونقل، خودکنترلی و مسئولیت‌پذیری تولیدکنندگان و ارتقای نقش مسئولین فنی و بهداشتی در کیفیت بهداشتی مرغ و محصولات بسته‌بندی شده از ویژگی‌های بارز این طرح است. تقویت سیستم ارزیابی و کنترل کیفی بهداشتی فرآیند تولید و فرآوردههای خوراکی مرغ؛ تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی مرغ ؛شناسایی مخاطرات، ارزیابی و مدیریت خطر رخدادهای نامطلوب بهداشتی فرآوردههای خوراکی مرغ در کشتارگاه ها و مراکز قطعه بندی و بسته بندی؛ بهبود کنترل و نظارتهای بهداشتی در زنجیره تولید تا مصرف برای عرضه گوشت مرغ با کیفیت بهداشتی مناسب؛ پیشگیری از تولید، توزیع، عرضه و مصرف فرآورده‌های ناسالم و غیر بهداشتی مرغ با اعمال ضوابط و مقررات بهداشتی و برخورد با موارد تخلف؛ کاهش ضایعات و جلوگیری از کاهش کیفیت و فساد فرآورده‌های خوراکی مرغ؛ نظارت بر اعمال جدی سامانه‌های بهداشتی در کشتارگاه‌های مرغ و مراکز قطعه بندی و بسته بندی گوشت مرغ؛ تضمین کیفیت بهداشتی گوشت مرغ استحصالی در کشتارگاههای صنعتی طیور؛ بهبود بار میكروبی و افزایش عمر ماندگاری فرآورده‌های استحصالی مرغ؛ رتبه بندی کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکی مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوط؛ رتبه‌بندی محصولات استحصالی مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوطه؛ کنترل و مدیریت مخاطرات بهداشتی؛ ایجاد بستر رقابت بهداشتی در میان تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای جلب نظر مصرف کنندگان و در نهایت ارائه راهكارهای تشویقی و ترویجی برای تولید و عرضه فرآوردههای خوراکی مرغ با کیفیت بهداشتی مناسب از جمله اهداف این طرح عنوان شده است. این طرح را دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با اخذ نظرات ادارات کل دامپزشكی استانها و تشكلهای صنفی مرتبط از جمله انجمن صنفی کشتارگاههای صنعتی طیور، انجمن ملی شرکتهای زنجیره ای تولید کننده گوشت مرغ و انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور تهیه و تدوین کرده است.

 

 

  • گروه خبری : همایش,اخبار شهرستان صفحه اصلي
  • کد خبر : 134404
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه