• 1398/07/14 - 13:50
  • تعداد بازدید : 386
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در استان آذربایجان غربی

مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی گفت : همزمان با 14 مهر روز ملی دامپزشکی رتبه بندی 33 کشتارگاه طیور در کشور اجرا می گردد و طرح ارتقاء کیفیت گوشت مرغ بهداشتی در این استان در کشتارگاه سمین بال میاندواب کلید خواهد خورد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ،دکتر کامیار داهیم مدیر کل دامپزشکی استان از اجرای طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ  و رتبه بندی کشتارگاههای طیور در استان آذربایجان غربی همزمان با 14 مهر روز ملی دامپزشکی خبر داد .

  وی با اشاره به سیمای استان در بحث کشتارگاه های طیور صنعتی گفت : در حال  حاضر  در استان تعداد 13 واحد کشتارگاه طیور موجود می باشد که تعداد 11 واحد  کشتارگاه در حال فعالیت می باشند و افزود  در این طرح کشتارگاههای طیور  صنعتی استان بر اساس  3 لیبل B – A – A+  در سه بخش بصورت کشوری رتبه بندی گردیده است که  بسته به تاسیسات کشتارگاه  و تجهیزات مطلوب تر و نتیجتاً گوشت با کیفیت بهتری در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت

دکتر داهیم  گفت: از روز 14 مهر، بسته بندی و عرضه مرغ کامل و نیز قطعه بندی شده در قالب سه رتبه A+  A  B خواهد بود.

وی گفت : مرغ واجد گرید A+  به محصولی اطلاق می گردد که طیور زنده از واحد ها پرورشی مرغ عاری از عوامل بیماریزا مشمول برنامه کنترل و مراقبت بیماری سازمان ، واحدهای پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک تهیه خوراک از واحد های پرورشی مرغ تامین کننده طیور کشتاری از کارخانجات مجاز و معتبر رتبه  A  و واحد های پرورش که سامانه بهداشتی پرورشی HACCP را اعمال کرده اند همچنین در کشتارگاه مرغ سایز بندی شده اند با محدوه وزنی 1 کیلو 300 گرم  و 2 کیلو گرم و حد اکثر دوره پرورشی 42 روزه مد نظر می باشد .

دکتر داهیم  گفت :  تقویت سیستم ارزیابی و کنترل کیفی - بهداشتی فرآیند تولید و فرآورده‌های خوراکی مرغ ، تضمین سلامت و کیفیت فرآورده‌های خوراکی مرغ.، شناسایی مخاطرات، ارزیابی و مدیریت خطر رخداد های نامطلوب بهداشتی فرآورده‌های خوراکی مرغ در کشتارگاه ها و مراکز قطعه بندی و بسته بندی. بهبود کنترل و نظارت بهداشتی در زنجیره تولید تا مصرف برای عرضه گوشت مرغ با کیفیت بهداشتی مناسب. رتبه‌بندی کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی فرآورده خوراکی مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوط رتبه بندی محصولات اقتصادی مهم و تعیین شرایط و ضوابط مربوطه صادرات بهداشتی ، ایجاد بستر رقابت بهداشتی در میان تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان برای جلب نظر مصرف کنندگان. از اهداف این طرح عنوان کرد .

وی اضافه کرد: افزایش کیفیت مرغ تولیدی، کاهش افت وزنی مرغ به دلیل عدم غوطه‌وری در آب و یخ، استانداردسازی و عرضه مرغ سایز و...همه از دیگر مزایای این طرح است که به سود مصرف‌کنندگان خواهد بود.

دکتر داهیم  خاطرنشان شد : اجرایی شدن این طرح یک رقابت در بین کشتارگاه‌ها بوجود می‌آورد که مرغ با کیفیت‌تری نیز به بازار عرضه کنند.

  • گروه خبری : همایش,اخبار شهرستان صفحه اصلي
  • کد خبر : 244403
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه