< اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی
 


چاپ
ارسال به دوست

رونمایی از 'سند طرح ملي ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ ' با حضور مسئولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکل های تولیدی صنعت طیور کشور

طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با هدف تقویت نظارت بر اعمال سامانه های بهداشتي در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکي طیور، کنترل بهداشتي بر فرآیند استحصال فرآورده های خوراکي طیور در کشتارگاههای صنعتي و ارتقاء کیفیت بهداشتي و تضمین سلامت محصولات استحصالي نهایي مرغ كه توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي تهيه گرديده، طي مراسمي با حضور مدعوين رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی  عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ،به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، عصر روز دوشنبه با حضور مسوولان ارشد سازمان دامپزشکی کشور و تشکلهای تولیدی صنعت طیور کشور در محل این سازمان، طرح ارتقاء کیفیت بهداشتی گوشت مرغ با توجه به ضرورت فعال كردن تخليه اتوماتيك (خط ٢)، كنترل نقاط بحراني در روند توليد، تقویت نظارت بر اعمال سامانه‌های بهداشتي در کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکي طیور، کنترل بهداشتي بر فرآیند استحصال فرآورده‌های خوراکي طیور در کشتارگاههای صنعتي و ارتقاء کیفیت بهداشتي و تضمین سلامت محصول نهایي و در راستای انجام وظایف و مسئولیتهای سازمان دامپزشكي کشور در تامین بهداشت و سلامت فرآورده‌های خام دامي رونمایی شد. پیش از رونمایی از این طرح، توضیحات فنی در ابتدای نشست توسط دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذایي سازمان دامپزشکی کشور ارائه شد و در مورد اجرای این طرح اعلام کرد:‌ « بر اساس این طرح که از امروز لازم الاجراست، از 15 مرداد جاری تا پایان شهریور ، کشتارگاه‌های کشور با رتبه‌ بهداشتي B ، A و +A رتبه‌بندی خواهد شد و مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها روانه بازار می‌شود با همین برچسب‌هاي رتبه بندي بهداشتي مشخص خواهند شد. این رتبه‌بندی‌ها نشان می‌دهد که کشتارگاه‌ها تا چه اندازه مسائل بهداشتی را رعایت کرده‌اند که بالاترين سطح بهداشتي آنها +A است که يكي از شروط آن كشتار مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک است. مرغهای رتبه بندی شده نیز که در واقع رتبه‌بندی کشتارگاه‌هایی است که مبادرت به کشتار و توزیع مرغ کرده اند، از اول مهر در بازار با برچسب‌های رتبه‌بندی شده مشخص می‌شود. سپس رئيس سازمان دامپزشكي كشور جناب آقاي دكتر رفیعی پور این اقدام ملی را در امنیت غذایی کشور و بهداشتی شدن مرغ‌های تولیدی موثر دانست و گفت: 'با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و رتبه‌بندی کشتارگاه‌ها بازارهای صادراتی جدیدی برای این محصول باز خواهد شد.' وی با تایید اینکه مواد غذایی تولیدی در کشور با وجود سالم بودن از نظر سطح کیفیت بهداشتی با استانداردهای روز کشورهای توسعه یافته فاصله دارد، گفت:' طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ یک گام عملی در راستای ایمنی مواد غذایی در کشور است.' رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره دلیل اولویت انتخاب مرغ برای این طرح ملی گفت: 'نخست اینکه کشتارگاه‌ها و مراکز تولید مرغ کشور ۷۰ سال سابقه دارند و این صنعت اشتغالزایی زیادی دارد و دوم اینکه مصرف این محصول در کشور بالاست و به کشورهای دیگر هم صادر می‌شود.' در ادامه این نشست، دکتر علی‌صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز با قدرداني از زحمات مديريت و نيروهاي دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي در طراحي اين سند علمي و عملياتي ،توضیحاتی در مورد اهمیت اجرای این طرح در ارتقای سطح کیفی بهداشت مواد پروتئینی برای مصرف کنندگان، این طرح را در افزایش توان مذاکرات تولیدکنندگان جهت افزایش صادرات حائز اهمیت توصیف کرد و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در نشست که جویای استانداردهای انتخاب شده برای رعایت باقیمانده دارویی و سموم در مرغهای کشتار شده گردید، گفت: استانداردهای ما منطبق بر مقررات شورای اتحادیه اروپا است که در ۲۰۱۹.۲.۲۰ روزآمد شده است. وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تاثیر طرح رتبه‌بندی در افزایش قیمت مرغ در بازار و حجم میزان مرغهای رتبه بندی شده از حجم ۲ میلیون تن مرغ تولیدی در بازار گفت: ما مسئول تعیین یا افزایش قیمت نیستیم، ما فقط کشتارگاه‌های کشور را رتبه‌بندی می‌کنیم و طبیعی است مرغ‌هایی که از این کشتارگاه‌ها بیرون می‌آید و برچسب می‌خورند تقاضای بازار، قیمت آنها را تعیین خواهد کرد. کما اینکه وقتی مرغ‌هایی برچسب +A می‌خورند یعنی از کشتارگاه‌هایی خارج شده‌اند که تمام شرایط بهداشتی را دقیق رعایت کرده‌اند. بنابراین تقاضا برای آن بیشتر خواهد شد و سود تولیدکنندگان از این امر می تواند منجر به کاهش قیمت تمام شده و در عین حال عرضه گوشت کاملا ایمن و با حداکثر کیفیت برای مصرف کننده نیز خواهد شد. وی درباره سهم مرغ‌های رتبه‌بندی شده در بازار این طور توضیح داد: مرغ‌هایی که دوره‌های آنها پایان یافته در کشتارگاه‌های رتبه بندي شده، جدا از مرغ‌‌های بهداشتی در سه گرید B، A و A+ رتبه‌بندی می‌شوند. به گفته ماکنعلی، نظارت‌های بهداشتی در سه رده خودکنترلی، چک‌لیست و نظارت عالیه که بالاتر از نظارت تصدی‌گری است، انجام می‌شود. بنا به توضيحات دكتر برومندفر، در این طرح مسائل بهداشتی از نظر باقیمانده های دارویی بررسی می‌شود و سایزبندی مرغ، نداشتن آنتی‌بیوتیک، افزایش صادرات، رتبه‌بندی کشتارگاه، عرضه مرغ استحصالی از خط یک فقط به صورت تازه سرد، کنترل دقیق ناوگان حمل‌ونقل، خودکنترلي و مسئولیت‌پذیری تولیدکنندگان و ارتقای نقش مسئولين فني و بهداشتي در کیفیت بهداشتی مرغ و محصولات بسته‌بندی شده از ویژگی‌های بارز این طرح است. تقویت سیستم ارزیابي و کنترل کیفي بهداشتي فرآیند تولید و فرآوردههای خوراکي مرغ؛ تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکي مرغ ؛شناسایي مخاطرات، ارزیابي و مدیریت خطر رخدادهای نامطلوب بهداشتي فرآوردههای خوراکي مرغ در کشتارگاه ها و مراکز قطعه بندی و بسته بندی؛ بهبود کنترل و نظارتهای بهداشتي در زنجیره تولید تا مصرف برای عرضه گوشت مرغ با کیفیت بهداشتي مناسب؛ پیشگیری از تولید، توزیع، عرضه و مصرف فرآورده‌های ناسالم و غیر بهداشتي مرغ با اعمال ضوابط و مقررات بهداشتي و برخورد با موارد تخلف؛ کاهش ضایعات و جلوگیری از کاهش کیفیت و فساد فرآورده‌های خوراکي مرغ؛ نظارت بر اعمال جدی سامانه‌های بهداشتي در کشتارگاه‌های مرغ و مراکز قطعه بندی و بسته بندی گوشت مرغ؛ تضمین کیفیت بهداشتي گوشت مرغ استحصالي در کشتارگاههای صنعتي طیور؛ بهبود بار میكروبي و افزایش عمر ماندگاری فرآورده‌های استحصالي مرغ؛ رتبه بندی کشتارگاهها و مراکز بسته بندی فرآورده های خوراکي مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوط؛ رتبه‌بندی محصولات استحصالي مرغ و تعیین شرایط و ضوابط مربوطه؛ کنترل و مدیریت مخاطرات بهداشتي؛ ایجاد بستر رقابت بهداشتي در میان تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای جلب نظر مصرف کنندگان و در نهایت ارائه راهكارهای تشویقي و ترویجي برای تولید و عرضه فرآوردههای خوراکي مرغ با کیفیت بهداشتي مناسب از جمله اهداف این طرح عنوان شده است. این طرح را دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذایي سازمان دامپزشکی کشور با اخذ نظرات ادارات کل دامپزشكي استانها و تشكلهای صنفي مرتبط از جمله انجمن صنفي کشتارگاههای صنعتي طیور، انجمن ملي شرکتهای زنجیره ای تولید کننده گوشت مرغ و انجمن صنفي کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئیني کشور تهیه و تدوین کرده است.

 

 

  • کد خبر: ١٣٤٤٠٤/
  • ٠٩:١٨ - 1398/04/18/
  • تعداد بازدید: 30

خروج