• 1399/08/03 - 08:36
  • تعداد بازدید : 485
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سردشت : مایه‌کوبی بالغ بر 137 هزار رأس دام سبک علیه بیماری آبله

طی 6 ماهه نخست سالجاری 137 هزار و 901 رأس دام سبک در شهرستان سردشت علیه بیماری آبله مایه‌کوبی و ایمن سازی شدند.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، دکتر ابراهیم محمد پور رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سردشت با اعلام این مطلب گفت : در راستای انجام وظایف محوله و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی و به منظور حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی کشور شبکه دامپزشکی از ابتدای سال جاری تاکنون اقدام به واکسیناسیون  بالغ بر 137 هزار راس گوسفند و بز علیه بیماری آبله کرده است.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سردشت ابراز داشت: عامل ایجادکننده بیماری آبله ویروسی است و این ویروس به دو نحو جلدی و احشایی ایجاد بیماری‌زایی می‌کند که با ظهور تاول در روی پوست مشخص و به سرعت در اثر تماس منتشر می‌شود.

محمدپور افزود: این بیماری از راه استنشاق ویروس و یا به وسیله خراش‌های پوستی انتقال می‌یابد و افزایش درجه حرارت بدن، افزایش تنفس، تورم پلک‌ها، ترشح موکوسی از بینی، بی‌اشتهایی، یبوست و ادرار منقطع از نشانه‌های بیماری است و ندول‌ها اغلب در دومین روز ظاهر می‌شوند که این ندول‌ها بیشتر در قسمت‌هایی از بدن که فاقد پشم هستند مثل سوراخ‌های بینی، پلک چشم و همچنین در ناحیه سینه و شکم و پستان بروز می‌کنند.

وی بیان داشت: همچنین ندول‌هایی که در دهان بروز کردند، سبب افزایش ترشح بزاق دهان می‌شوند و دوره بیماری معمولا سه تا هشت هفته طول می‌کشد، طی این مدت گوسفند لاغر شده و ممکن است، پشم خود را از دست بدهد.

وی افزود: در فرم احشایی این ندول‌ها عمدتا در دستگاه گوارش و تنفس ایجاد می‌شوند و مرگ و میر ناشی از آبله معمولا در اثر تهاجم میکروب‌های ثانویه است.

محمد پور عنوان کرد: مؤثرترین راه پیشگیری از بیماری آبله رعایت اصول مدیریت دامداری و انجام واکسیناسیون و ضد عفونی کردن جایگاه و همچنین جدا کردن دام‌های مبتلا از دام‌های سالم و رعایت اصول قرنطینه‌ای و کنترل ورود و خروج دام به دامداری است.

وی تصریح کرد: در بحث درمان به علت اینکه عامل ایجاد کننده این بیماری ویروسی است، بنابراین بیماری باید سیر خود را طی کند، اما گرم نگه داشتن بدن و تقویت عمومی بدن و مراجعه به دامپزشک برای درمان دام‌های بیمار ضروری است و با توجه به سرعت انتشار بیماری و واگیری بالا در سطح گله، سبب کاهش محسوس تولید شیر و گوشت و ضرر و زیان اقتصادی می‌شود.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان سردشت,اخبار شهرستان صفحه اصلي
  • کد خبر : 256945
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید