قابل توجه کلیه مرغداران محترم،
رعایت توصیه های بهداشتی مهمترین عامل پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
باعنایت به اهمیت کنترل و پیشگیری از بیماریهای طیور با علائم تنفسی که تهدیدی جدی برای صنعت طیور میباشد ضروریست بمنظور کنترل هر چه بهتر بیماریها در فارم های پرورشی نسبت به ، رعایت دقیق موارد ذیل الذکر دقت و توجه بیشتری را مرعی فرمایند:

- آماده سازی سالنهای پرورش باید قبل از جوجه ریزی و بر اساس اصول علمی و صحیح بوده و جوجه یکروزه دارای گواهی بهداشتی خریداری گردد.
- اخذ گواهی بهداشتی از شبکه های دامپزشکی
- بهبود شرایط فنی داخل مرغداری و سالنها از جمله شرایط انبار دان، ترددها، تهویه ، بستر، دما و رطوبت با استفاده از نظرات کارشناسی دامپزشکی
- نمونه برداری بموقع از جوجه ها جهت انجام آزمایشات لازم از نظر تشخیص بیماریها و تعیین تیتر جهت انجام واکسیناسیون علمی و اصولی
- ثبت اطلاعات مرغداری (پرورشی- بهداشتی) مربوط به هر دوره
- ممانعت از ورود پرندگان آزاد پرواز و جوندگان و حشرات به داخل انبار دان و سالنها
- توصیه به استفاده از برنامه واکسیناسیون مناسب هر منطقه بر اساس سویه های در گردش
- کلیه بازدیدکنندگان بویژه اکیپهای مایه کوب و کارشناسان ارزیاب خسارات بیمه با رعایت سیستم قرنطینه ای در مبادی ورودی نسبت به تعویض لباس و کفش و در صورت امکان دوش گرفتن اقدام نمایند.
- از تردد افراد متفرقه درداخل مرغداری جلوگیری شود.
- درمبادی ورودی به مرغداری ضمن برقراری امکانات قرنطینه ای و دوش یکطرفه کارآمد نسبت به ضدعفونی و کنترل تردد وسائل نقلیه اقدام نموده و از ورود هرگونه وسیله نقلیه غیر ضروری جلوگیری شود.
- حوضچه های ضدعفونی بصورت 2-3 روزه مورد تعویض قرار گیرد. روزانه نیز آب و مواد ضدعفونی به حوضچه ها اضافه شود تا سطح آب و ماده ضدعفونی در طول هفته ثابت بماند.
- از جابجایی و انتقال هرگونه مواد اولیه یا دان آماده، تجهیزات و پرسنل بین واحدهای مرغداری اکیداً خودداری شود.
- کارگران مجریان اصلی عملیات بهداشتی در مزرعه میباشند به هر طریق ممکن جلسات آموزشی و نصب تابلو و نوشته های بهداشتی به زبان ساده و شفاف اجرای صحیح اصول امنیت زیستی در داخل مجموعه را تضمین نمایید.
- راساً از تشخیص و قضاوت در مورد بیماری و نیز درمان و کنترل آن بدون نظر دامپزشکان خودداری نموده و در صورت بروز تلفات شبکه دامپزشکی را مطلع نمائید.
- با توجه به نقش کود مرغی در انتقال عوامل بیماریزا،از حمل کود بدون فرآوری و عمل آوری مناسب، جداً خودداری گردد.
- با عنایت به اینکه عوامل بیماریزا درلاشه ها تا مدتها باقی می ماند، نسبت به معدوم سازی بهداشتی آنها در داخل مرغداری اقدام گردد.
- هرگونه تلفات و موارد غیر عادی مانند کاهش مصرف دان و افت تولید در مرغداری در اسرع وقت به شبکه دامپزشکی شهرستان گزارش گردد.
- ارتقاء سطح دانش فنی از طریق دوره ها و مطالب آموزشی که توسط کارشناسان اداره کل و یا شبکه های دامپزشکی شهرستان ارائه میگردد ضروری بوده و در کنترل شیوع بیماری موثر خواهد بود.
نظر دهید