چهارشنبه 21 خرداد 1404

flag
  • 1399/01/19 - 07:59
  • تعداد بازدید : 655
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
معاون سلامت دامپزشکی استان :

طی 12 ماهه سال 98 بیش از 20 هزار قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری در استان آذربایجان غربی ایمن سازی شده اند

هاری نوعی بیماری مشترک ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن شده و به سمت اعصاب انتهایی در ماهیچه ها می رود و شروع به تکثیر می نماید این ویروس در انسان و سایر پستانداران خونگرم قابلیت رشد و تکثیر دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی، دکتر سید غلامرضا ملکی  معاون سلامت دامپزشکی استان با اعلام این خبر گفت : پیشگیری از بیماری هاری در کشور ما به عنوان یک اولویت مهم در بین بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان می باشد. و درصورت ظهورعلائم هاری ، درمان امکان ندارد و مرگ بیماران قطعی است.

وی با اشاره بر اینکه حیوان مبتلا به هاری باید معدوم سازی شود گفت : تنها روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون میباشد،

  دکتر ملکی افزود : در همین راستا طی 12 ماهه سال 98 تعداد 20   هزار و 439  قلاده سگ صاحبدار برعلیه  بیماری  هاری ایمن سازی و مایه کوبی شده اند  .

وی  همچنین اظهار داشت: با توجه به اهمییت واکسیناسیون و پیشگیری و مبارزه با این بیماری در حین عملیات واکسیناسیون  آموزش‌های چهره به چهره  در خصوص اهمیت بیماری هاری، راههای انتقال و جلوگیری از ابتلا به این بیماری برای دامداران و صاحبان آنها ارائه توسط کارشناسان ارائه می گردد.

لازم بذکر است به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری همه ساله با توجه به دستورالعمل اجرایی  دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور سگ‌های صاحب‌دار توسط اکیپ های مایه کوبی مورد واکسیناسیون قرار می گیرند.

  • گروه خبری : اخبار اسلايدر
  • کد خبر : 250895
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور