• 1399/08/19 - 08:34
  • تعداد بازدید : 506
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قابل توجه کلیه مرغداران محترم،

رعایت توصیه های بهداشتی مهمترین عامل پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

باعنایت به اهمیت کنترل و پیشگیری از بیماریهای طیور با علائم تنفسی که تهدیدی جدی برای صنعت طیور میباشد ضروریست بمنظور کنترل هر چه بهتر بیماریها در فارم های پرورشی نسبت به ، رعایت دقیق موارد ذیل الذکر دقت و توجه بیشتری را مرعی فرمایند:

  1. آماده سازی سالنهای پرورش باید قبل از جوجه ریزی و بر اساس اصول علمی و صحیح بوده و جوجه یکروزه دارای گواهی بهداشتی خریداری گردد.
  2. اخذ گواهی بهداشتی از شبکه های دامپزشکی
  3. بهبود شرایط فنی داخل مرغداری و سالنها از جمله شرایط انبار دان، ترددها، تهویه ، بستر، دما و رطوبت با استفاده از نظرات کارشناسی دامپزشکی
  4. نمونه برداری بموقع از جوجه ها جهت انجام آزمایشات لازم از نظر تشخیص بیماریها و تعیین تیتر جهت انجام واکسیناسیون علمی و اصولی
  5. ثبت اطلاعات مرغداری (پرورشی- بهداشتی) مربوط به هر دوره
  6. ممانعت از ورود پرندگان آزاد پرواز و جوندگان و حشرات به داخل انبار دان و سالنها
  7. توصیه به استفاده از برنامه واکسیناسیون مناسب هر منطقه بر اساس سویه های در گردش
  8. کلیه بازدیدکنندگان بویژه اکیپهای مایه کوب و کارشناسان ارزیاب خسارات بیمه   با رعایت سیستم قرنطینه ای در مبادی ورودی نسبت به تعویض لباس و کفش و در صورت امکان دوش گرفتن اقدام نمایند.
  9. از تردد افراد متفرقه درداخل مرغداری جلوگیری شود.
  10. درمبادی ورودی به مرغداری ضمن برقراری امکانات قرنطینه ای و دوش یکطرفه کارآمد نسبت به ضدعفونی و کنترل تردد وسائل نقلیه اقدام نموده و از ورود هرگونه وسیله نقلیه غیر ضروری جلوگیری شود.
  11. حوضچه های ضدعفونی بصورت 2-3 روزه مورد تعویض قرار گیرد. روزانه نیز آب و مواد ضدعفونی به حوضچه ها اضافه شود تا سطح آب و ماده ضدعفونی در طول هفته ثابت بماند.
  12. از جابجایی و انتقال هرگونه مواد اولیه یا دان آماده، تجهیزات و پرسنل بین واحدهای مرغداری اکیداً خودداری شود.
  13. کارگران مجریان اصلی عملیات بهداشتی در مزرعه میباشند به هر طریق ممکن جلسات آموزشی و نصب تابلو و نوشته های بهداشتی به زبان ساده و شفاف اجرای صحیح اصول امنیت زیستی در داخل مجموعه را تضمین نمایید.
  14. راساً از تشخیص و قضاوت در مورد بیماری و نیز درمان و کنترل آن بدون نظر دامپزشکان خودداری نموده و در صورت بروز تلفات شبکه دامپزشکی را مطلع نمائید.
  15. با توجه به نقش کود مرغی در انتقال عوامل بیماریزا،از حمل کود بدون فرآوری و عمل آوری مناسب، جداً خودداری گردد.
  16. با عنایت به اینکه عوامل بیماریزا درلاشه ها تا مدتها باقی می ماند، نسبت به معدوم سازی بهداشتی آنها در داخل مرغداری اقدام گردد.
  17. هرگونه تلفات و موارد غیر عادی مانند کاهش مصرف دان و افت تولید در مرغداری در اسرع وقت به شبکه دامپزشکی شهرستان گزارش گردد.
  18. ارتقاء سطح دانش فنی از طریق  دوره ها و مطالب آموزشی که توسط کارشناسان اداره کل و یا شبکه های دامپزشکی شهرستان ارائه میگردد ضروری بوده و در کنترل شیوع بیماری موثر خواهد بود.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلايدر
  • کد خبر : 257390
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه