پایش و غربالگری بیماری بروسلوز با نمونه برداری بالغ بر 13 هزار راس دام جهت تشخیص بیماری بروسلوز ( تب مالت ) در سال گذشته
دکتر خلیل زاده مدیرکل دامپزشکی استان:حسب نیاز به مراقبت و رصد بیماریهای مشترک بین انسان و دام، هرساله سازمان دامپزشکی در سطح کشور بیماری بروسلوز را در جمعیت دامی مورد پایش و غربالگری قرار می دهد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی دکتر سید امید خلیل زاده مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اهمیت پایش و غربالگری بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، گفت : کارشناسان واحد مبارزه با بیماریهای مشترک در شبکه های دامپزشکی شهرستانهای تابعه با مراجعه به واحدهای دامداری های صنعتی با نمونه برداری از دامها این بیماری را مورد پایش و غربالگری قرار میدهند .
دکتر خلیل زاده گفت :روش مبارزه با بروسلوز در دامداریهای سطح استان براساس واکسیناسیون، تست و کشتار، رعایت مقررات بهداشتی و قرنطینه ای و آموزش و ترویج استوار میباشد.
وی گفت : درهمین راستا طی سال گذشته تعداد 13 هزار و 764 راس دام جهت تشخیص بیماری بروسلوز(تب مالت) در گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی تحت پوشش استان توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی نمونه برداری و مورد آزمایش و غربالگری قرار گرفته است که تاکنون موردی از بیماری بروسلوز در سطح این دامداریها مشاهده نگردیده است .
دکترخلیل زاده ادامه داد: جهت پیشگیری و مقابله با این بیماری در سالی که گذشت تعداد یک میلیون 186 هزار و 179 راس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز ( تب مالت ) ایمن سازی و مایه کوبی شدند.
بروسلوز از جمله خطرناک ترین بیماری های عفونی قابل انتقال بین انسان و دام است که علاوه بر خطر ضرر اقتصادی بالا برای دامداران و روستائیان تهدید جدی برای سلامت انسان است. که یکی این بیماریهای شایع قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق تماس مستقیم با خون جفت ،جنین و ترشحات رحمی حیوانات آلوده شامل گاو، گوسفند ، بز، خوک ، شترو گاومیشو نیز از طریق مصرف فرآورده های خام آلوده به ویژه شیر خام و فرآورده های آن به طور مستقیم به انسان منتقل می شود. بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری، معدوم کردن جنینهای سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه، دفع بهداشتی ترشحات و جنین سقط شده است .