شنبه 24 خرداد 1404

flag
  • 1400/11/19 - 08:10
  • تعداد بازدید : 209
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روشنگری اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی در خصوص تصاویر منتشر شده مربوط به عضله سبز در سینه مرغ

00:00
00:00
دانلود

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی درخصوص انتشار تصاویری در فضای مجازی با موضوع سبز شدن عضله عمقی سینه مرغ ، مطالبی در راستای تنویر اذهان عمومی در این زمینه منتشر کرد.

این علامت خیلی نادر  علاوه بر بوقلمون در مرغهای گوشتی به صورت تک گیر مشاهده میشود و نشانه های کلینیکی مشخص و یا مرگ و میر  برای مرغ ندارد. به همین دلیل فقط پس از کشتار مرغ و در هنگام قطعه بندی مرغ قابل شناسایی میباشد.

علت بروز این عارضه کاهش خونرسانی به عضله عمقی سینه مرغ میباشد. ژنتیک مهمترین نقش را در این بیماری بازی میکند و در برخی مرغهای گوشتی تغذیه خونی به عضلۀ عمقی سینه به شدت کاهش می یاید و بافت مزبور در اثر کمبود اکسیژن نکروز و یا به اصطلاح می میمیرد.

 تحرک شدید و بال زدن زیاد مرغ در سالن پرورش که موجب فشار شدید به عضلات سینه میشود از عوامل بروز این عارضه میباشد و قسمت میانی و یا کل یکی از عضلات داخلی سینه و یا هر دو عضله میتواند درگیر شود و در مراحل اولیه بصورت پر خون و قرمز پر رنگ و در مراحل پیشرفته تر بصورت سبز رنگ قابل مشاهده است.

احتمال بروز این عارضه در خروس بیشتر از مرغ میباشد و هر چه وزن مرغ خریداری شده کمتر باشد احتمال مشاهدۀ این عارضه در لاشه مرغ کمتر میباشد.

جهت بروز کمتر  این عارضه  در مرغهای گوشتی، مرغداران محترم میبایست برنامه غذایی و نوری سالن های پرورش را به دقت تنظیم نمایند.

 تجهیزات داخل سالن پرورش را که موجب ایجاد صدا و ترس در مرغها میشوند رفع عیب نمایند و بر ورود و خروج کارگران مرغداری دقت  بیشتری داشته تا مرغهای در حال پرورش کمتر دچار ترس و بال زدن در سالن پرورش شوند.

 مردم عزیز  بدون هیچ نگرانی در صورت خرید مرغهای کامل بسته بندی شده و مشاهده عضله سبز رنگ در قسمت داخلی سینه در هنگام خرد کردن مرغ، میبایست عضله سبز رنگ را از لاشه جدا کرده، دور ریخته و از مابقی لاشۀ مرغ ضمن اطمینان خاطر از سلامت و بهداشتی بودن آن بدون هیچگونه نگرانی استفاده نمایند.

. مصرف کنندگان محترم در صورت تمایل میتوانند از مرغهای قطعه بندی شده در بسته بندی هایی که مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور میباشند و زیر نظر مسئولین فنی-بهداشتی دامپزشکی بصورت بهداشتی قطعه بندی و موارد احتمالی  همچون عضله سبز از محصول نهایی حذف شده است، را از فروشگاههای مورد تایید دامپزشکی تهیه نمایند .

  • گروه خبری : اخبار اسلايدر
  • کد خبر : 281500
کلمات کلیدی
karimzade بهروز کریم زاده

karimzade بهروز کریم زاده

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور

Close menu