تکاب: برگزاری کلاسهای آموزشی-ترویجی " کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک در روستاهای صعب العبور آق اطاق و آرپاچای
طی 6 ماهه اول سالجاری 18 دوره کلاس آموزشی-ترویجی ویژه دامداران عشایری و روستایی شهرستان تکاب برگزار شده و بیش از 600 نفر بهره بردار روستایی از این دوره های آموزشی استفاده نموده اند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی، دکتر احمد بهرامی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان تکاب از برگزاری یک دوره کلاسهای آموزشی-ترویجی با موضوع "کنترل و پیشگیری بیماریهای مشترک بین انسان و دام با محوریت یروسلوز و شاربن" ویژه دامداران روستایی این شهرستان خبر داد.
دکتر بهرامی با اعلام این خبر گفت:با توجه به اینکه کنترل و پیشگیری بیماریهای مشترک بین انسان و دام از مهمترین وظایف حاکمیتی دامپزشکی می باشد، لذا آگاهی دادن به دامداران و بهره برداران روستایی به منظور رعایت مسائل بهداشتی-قرنطینه ای می تواند در کنترل این بیماریها مثمر ثمر باشد.
رئیس شبکه دامپزشکی تکاب در ادامه خاطر نشان کرد: با هدف حفظ سرمایه دامی منطقه و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه، کارشناسان این شبکه با همکاری شبکه بهداشت و درمان تکاب در پاییز سالجاری با حضور در مساجد روستاهای آق اطاق و آرپاچای که از روستاهای صعب العبور و کوهستانی این شهرستان محسوب میگردند ، اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی-ترویجی در خصوص کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام با محوریت بیماری بروسلوز (تب مالت) و شاربن (سیاه زخم)می نمایند.
وی گفت: بروسلوز و شاربن از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان بوده و میکروب عامل آن از دامهای آلوده مانند گاو، گوسفند، بز و... به انسان منتقل میشود و برای پیشگیری از این بیماری ضمن واکسیناسیون دامهای اهلی می بایست شهروندان محترم به ویژه روستائیان مسائل بهداشتی مانند استفاده از دستکش و ماسک در تماس با دام و فرآورده های دامی، ضدعفونی جایگاه، جوشاندن کامل شیر و استفاده از لبنیات پاستوریزه،خوددداری از مصرف گوشت حاصله از کشتارهای غیر مجاز و... را رعایت نمایند.
دکتر بهرامی در پایان تصریح کرد: طی 6 ماهه اول سالجاری 18 دوره کلاس آموزشی-ترویجی ویژه دامداران عشایری و روستایی شهرستان تکاب برگزار شده و بیش از 600 نفر بهره بردار روستایی از این دوره های آموزشی استفاده نموده اند.
نظر دهید