< اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی
 


چاپ
ارسال به دوست

توصيه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی به شهروندان در خصوص نحوه تهيه و نگهداری ماهی قرمز

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه ای اعلام نمود: با توجه به فرار رسیدن سال جديد و عرضه و خريد ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزيز جهت سفره هفت سين ، ضمن تبريک پيشاپيش اين عيد فرخنده نکات زير جهت رعايت بهداشت فردی و امکان ادامه حيات اين جانداران زيبا به اطلاع همشهريان می رسد .

1- متقاضيان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بين شهري  ماهيان نوروزي در مقادير بالا مي بايست گواهي حمل قرنطينه اي لازم را از شبکه دامپزشکي مبداء تهيه نمائيد .

2- تهيه ماهی قرمز از مراکزی كه دارای مکان های مسقف و  لوازم شستشو و ضد عفونی می باشند انجام دهید این عمل  ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرايط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .

3- اگر می خواهيد ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و يا در کنار سفره  هفت سين نگهداری کنيد برای هر ماهی يک ليتر آب در نظر بگيريد .

4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نماييد . ( فضای مورد نياز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد ).

5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنيد و در هر بار تعويض آب تنها 4/1 کل آب را تعويض نماييد .

6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنيد بايد جهت کلر زدايی ، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهيد تا کلر موجود در آب از بين برود . سپس اين آب کلرزدايی شده را به آب ماهی ها اضافه نماييد .

7- مناسب ترين PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و بهترين دمای آب 25-10 درجه سانتيگراد می باشد .

8- جهت تغذيه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زينتی وجود دارد استفاده کنيد.

9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعايت تاريخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداري نماييد .

10- از خريد ماهی  های مريض ، بی حال و دارای لکه های سفيد روی پوست بدن و    باله ها خودداری نماييد . در صورت مريض شدن ماهی  و بروز تلفات هر چه سريعتر آنها را از بقيه  ماهی ها جدا کنيد .

11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز داريد  زيرا ممکن است عوامل بيماريزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمايند .

12- اگر سابقه ی بيماری پوستی و يا آلرژی داريد برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنيد .

13- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام ، پرمنگنات پتاسيم ، پرکلرين و بتادين می توان استفاده کرد

14- براي جلو گيري ازمخاطرات بهداشتي ،از رها سازي ماهيان در منابع آبي طبيعي خودداري نماييد. براي اين کار به مکان هاي مشخص شده از سوي شهرداري مراجعه نمائيد .

15- آب تعويضی ماهی ها را مستقيما در چاه يا فاضلاب تخليه کنيد و از ريختن آن در معابر عمومی و يا باغچه خودداری کنيد .

16- از اضافه کردن ماهی جديد پيش از حصول اطمينان از سلامتی آن در کنار ساير ماهی ها خودداری نماييد .

17- با رعايت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حيات جانداران و نحوه  رفتار صحيح با آنها آشنا کنيم .

  • کد خبر: ٧٣٠٧/
  • ٠٩:٥٢ - 1397/12/18/
  • تعداد بازدید: 61

خروج