• 1397/12/18 - 09:52
  • تعداد بازدید : 331
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی به شهروندان در خصوص نحوه تهیه و نگهداری ماهی قرمز

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه ای اعلام نمود: با توجه به فرار رسیدن سال جدید و عرضه و خرید ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزیز جهت سفره هفت سین ، ضمن تبریک پیشاپیش این عید فرخنده نکات زیر جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه حیات این جانداران زیبا به اطلاع همشهریان می رسد .

1- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری  ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل قرنطینه ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبداء تهیه نمائید .

2- تهیه ماهی قرمز از مراکزی كه دارای مکان های مسقف و  لوازم شستشو و ضد عفونی می باشند انجام دهید این عمل  ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .

3- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره  هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید .

4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید . ( فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد ).

5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها 4/1 کل آب را تعویض نمایید .

6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلر زدایی ، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود . سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه نمایید .

7- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و بهترین دمای آب 25-10 درجه سانتیگراد می باشد .

8- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.

9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری نمایید .

10- از خرید ماهی  های مریض ، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و    باله ها خودداری نمایید . در صورت مریض شدن ماهی  و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه  ماهی ها جدا کنید .

11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید  زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند .

12- اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .

13- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام ، پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد

14- برای جلو گیری ازمخاطرات بهداشتی ،از رها سازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه نمائید .

15- آب تعویضی ماهی ها را مستقیما در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید .

16- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی ها خودداری نمایید .

17- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه  رفتار صحیح با آنها آشنا کنیم .

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلي
  • کد خبر : 7307
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه