< اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی
 
 فرم پرسشهای متداول (FAQ)
پرسشهای متداول (FAQ)
 بازدید کننده گرامی چنانچه سوال مورد نظر شما در لیست سوالات پرسش های متداول (FAQ)  در پایین صفحه موجود نمی باشد نسبت به طرح آن از طریق فرم زیر اقدام نموده تا در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به ارائه پاسخ آن اقدام گردد . پاسخ سوال خود را در همین صفحه مشاهده خواهید کرد.   با تشکر
فرم طرح سوال ارباب رجوع :
 
 تاریخ :
 
 نام و نام خانوادگی:
 
 کد ملی :
 
 پست الکترونیکی :
 
 سوال مطروحه :
 *
 لطفا کد امنیتی را وارد نمایید :
  متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید 
*
   
 
آیا بیماری تب برفکی قابل انتقال به انسان است و باید گوشت نخریم ؟
  • آیا بیماری تب برفکی قابل انتقال به انسان است و باید گوشت نخریم ؟
    بیماری تب برفکی جزو بیماریهای واگیردار ویروسی در دام بزرگ و کوچک میباشد و به عنوان بیماری زئونوز (قابل انتقال به انسان ) تلقی نمیشود  . گوشت های استحصالی دام های آلوده به این بیماری , اگر در مراحل اولیه دارای تب بالا باشد لاشه ی این دامها مبتلا به لحاظ تب دار بودن و مرطوب بودن لاشه ضبط کلی میشود و بعد از سپری شدن مراحل تب , ضایعات موجود در دهان , زبان  , انتهای سم ها (پاچه) , روده ها , قلب حذف موضعی میشود.
من یک دامدار هستم دو ماه پیش یکی از گاوهایم که مریض شده بود توسط یکی از دامپزشکان تحت درمان قرار گرفت و تعدادی از آمپول ها استفاده نشده است آیا می توانیم آمپولهای فوق را در یکی از دامهایم که مریض شده است استفاده نمایم؟
مدیریت بیولوژیک در زنبوران عسل به چه معناست؟
  • مدیریت بیولوژیک در زنبوران عسل به چه معناست؟
    مدیریت بیولوژیک زنبوران عسل پدیده جدیدی نیست.اصولاً شبیه شیوه زنبور داری پدران ماست که در گذشته اجراءشده است. در برنامه های دراز مدت معالجه و کنترل بیولوژیکی، داروهای شیمیاییکه امروزه به سادگی در درمان بیماریها، آفات و انگلهای زنبور عسل بکار میروند، جایی ندارند . ناآرامی و ناراحتی کلنی یک نشانه مهم و یک علامت است که متعاقب شروع پدیده دفاعی کلنی , اغاز میشود برای شروع معالجه بیولوژیکی زود هنگام، تشخیص این علایم، اهمیت دارد. علایم مختلف بیماریها، آفات و انگلهای زنبور عسل را نباید با دیدگاه منفی نگریست، با آغاز شدن پدیده دفاعی در کلنی،علایم ایجاد گردیده این علایم تلاشی در جهت حفظ تعادل و درمان کلنی میباشد. آگاهی زنبورداران از این موضوع، مانع از انجام درمانهای سریع و موقت و ایجاد استرس خواهد شد. با حفظ وضعیت طبیعی کلنی، از قدرت بهبودی بخشی کلنی حمایت شده، ایمنی جمعیتتقویت گردیده و عوامل ایجاد کننده بیماری ها، آفات و انگلهای زنبور عسل،توسط ایمنی ذاتی زنبور عسل کنترل وکلنی تقویت خواهد شد.
منظور از فرم ولوژنیک بیماری نیوکاسل چیست؟
  • منظور از فرم ولوژنیک بیماری نیوکاسل چیست؟
    فرمی از بیماری نیوکاسل است که ویروس آن دارای قدرت بیماریزائی بالا بوده و در بین ماکیان در سراسر دنیا دیده می شود. این تیپ بیماریزای نیوکاسل ضایعاتی را در سیستم گوارشی عصبی و تنفسی ایجاد می نماید و در ماکیان حساس میزان واگیری و تلفات تا 100% می تواند باشد.
علائم اصلی آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟
  • علائم اصلی آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟
    سیاه شدن تاج و ریش پرنده، خونریزی در قسمتهای بدون پوشش بدن مثل ساق پاها، تورم و آبریزش بینی و چشمها ، علائم و مشکلات تنفسی در طیور و مرگ ناگهانی که در بیشتر مواقع بدون علایم می باشد.
معدوم سازی مرغداریها به چه منظور انجام می شود؟
برای طیور بومی و خانگی چه واکسن هایی داریم؟
  • برای طیور بومی و خانگی چه واکسن هایی داریم؟
    واکسنهای طیور موجود در بازار برای طیور خانگی شامل: -         واکسن روغنی نیوکاسل استفاده هر 6-4 ماه یکبار -         واکسن روغنی آنفلوانزای معمولی طیور استفاده سالی 2 مرتبه -         واکسن دوگانه (نیوکاسل+ آنفلوانزا) استفاده سالی 2 مرتبه
آنفلوانزای طیور با آنفلوانزای انسان تفاوت دارد؟
  • آنفلوانزای طیور با آنفلوانزای انسان تفاوت دارد؟
    آنفلوانزای فوق حاد طیور بیماری بسیار خطرناکی می باشد که میزان مرگ و میر آن تا 100% می رسد. ولی آنفلوانزای انسان بدون مرگ و میر می باشد و تنها به صورت علایم سرماخوردگی مانند سرفه، عطسه، دردهای عضلانی، آبریزش بینی بروز می کند.
در برخورد با پرندگان وحشی چه اقدامی انجام دهیم تا در مقابل آنفلوانزا محافظت شویم؟
چگونه غذایی برای آبزیان مناسب است و چرا؟
  • چگونه غذایی برای آبزیان مناسب است و چرا؟
    منابع غذایی بایستی از نظر بهداشت 100% تضمین شده باشند و کارخانجات تولید غذای آبزیان به کیفیت و سلامت غذا توجه کافی داشته باشند . غذایی که برای آبزیان مصرف میشود چه از نظر وزن مخصوص ( شناوری یا غوطه وری ) چه از نظر قوام و استحکام و چه از نظر اندازه ، مناسب آن آبزی باشد . غذاهای مانده و فاسد شده , تغییر شکل یافته , قارچ زده خطرات عمده ای را در جهت بروز بیماریهای تغذیه ای , مسمومیت ها و کمبودها در پی خواهد داشت یکی از مسائل مهم مدیریت بهداشتی آبزی پروری تهیه غذای سالم و با کیفیت انرژی مطلوب باشد. 
نحوه برخورد با ماهیان مرده در استخرچگونه است ؟
  • نحوه برخورد با ماهیان مرده در استخرچگونه است ؟
      ماهیان مرده باید روزانه از استخر جمع آوری شوند و به طرز صحیح و بهداشتی ( کوره لاشه سوز) معدوم گردند.همچنین تعداد تلفات روزانه شمارش شود چرا که تلفات بیش از حد و نامتعارف نشان از شرایط نامطلوب بهداشتی در مزرعه دارد.
شستشوی استخرها به چه عواملی بستگی داشته و زمان بین دو شستشو چقدر باید باشد؟
برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا از یک استخر به استخر دیگر چه باید کرد؟
از نکات مهمی که بایستی در ساخت استخرها رعایت گردد چیست؟
  • از نکات مهمی که بایستی در ساخت استخرها رعایت گردد چیست؟
    شیب و جهت چون اگر خوب طراحی نشود آب به راحتی تخلیه نشده و جریان نمی یابد. در نتیجه نقاط زیادی در گوشه و کنار استخر تهویه نشده و راکد می ماند چنین جایگاه هایی مأمن آلگها و خزه ها و گیاهان ، محل اختفاء انگل ها و میزبانان واسطه و تراکم بسیاری از میکرو ارگانیسم های بیماریزا خواهد داشت .
علل پوشاندن استخرها توسط تور و یا سایبان چیست؟
  • علل پوشاندن استخرها توسط تور و یا سایبان چیست؟
     پوشاندن استخرها به ویژه استخر بچه ماهی ها به وسیله تور یا سایبان جهت جلوگیری از صید آنها توسط پرندگان و همچنین آفتاب سوختگی احتمالی بچه ماهی ها. از طرفی با جلوگیری از ورود پرندگان به مزارع از انتقال بیماریهای انگلی و باکتریایی توسط مدفوع پرندگان نیز جلوگیری میشود .
تخم مرغ پخته را تا چه مدت میتوان در یخچال نگهداری نمود ؟
رنگ زرده تخم مرغ به چه عواملی بستگی دارد ؟
برای تهیه تخم مرغ پخته آنرا باید تا چه مدت حرارت داد ؟
جهت از بین بردن خطر وجود باکتریها در تخم مرغ از چه روشهایی میتوان بهره برد ؟
باکتریها علاوه بر غذا به چه عوامل دیگری نیازمندند ؟
برای کاهش احتمال خطر مسمومیت به هنگام طبخ غذا با تخم مرغ چه باید کرد ؟
چه میزان چربی در تخم مرغ موجود است ؟
تخم مرغ حاوی چه مواد غذایی است ؟
چرا درب یخچال محل مناسبی جهت نگهداری تخم مرغ نیست ؟