بازديدها
تعداد بازديد اين صفحه: 368500
تعداد بازديد کنندگان سايت: 67731673 تعداد بازديد زيرپورتال: 718748 اين زيرپورتال امروز: 301 سایت در امروز: 11005 اين صفحه امروز: 50 دريافت RSS در امروز: 3876 دريافت RSS صفحه: 1

شهرستانها

 چالدران: هشدار در مورد لزوم پيشگيري از بيماري بروسلوز (تب مالت)  چالدران: هشدار در مورد لزوم پيشگيري از بيماري بروسلوز (تب مالت)
 چالدران: هشدار در مورد لزوم پيشگيري از بيماري بروسلوز (تب مالت)  چالدران: هشدار در مورد لزوم پيشگيري از بيماري بروسلوز (تب مالت)
1397/3/19 شنبه
چالدران: هشدار در مورد لزوم پيشگيري از بيماري بروسلوز (تب مالت)

به گزارش روابط عمومي اداره كل دامپزشكي استان آذربايجان غربي دكتر ميثم سپاهي رئيس شبكه دامپزشكي شهرستان چالدران در اين رابطه گفت : با توجه به افزايش احتمال شيوع بيماري بروسلوز در بازه زماني اسفند تا مرداد ماه به دليل زاد و ولد و شيردهي دام و و نيز استقبال برخي از  مردم به استفاده از فراورده هاي دامي سنتي نظير شير و پنير لازم است رعايت توصيه هاي بهداشتي در اين خصوص جدي گرفته شود. وي گفت عامل بيماري بروسلوز يا همان تب مالت (مشترك بين انسان و دام ) جز باكتري هاي مهمي بوده كه در طبقه بندي علمي به عنوان اجرام داخل سلولي اختياري محسوب مي شود كه همين ويژگي باعث ثبت دوره هاي متفاوت كمون و نيز بروز علايم متعدد و گاهاً ناهمگون در مبتلايان به اين بيماري مي گردد .
دكتر سپاهي با اشاره به اینکه يك از وظايف تعريف شده براي شبكه هاي دامپزشكي در خصوص ريشه كني و حذف بيماري بروسلوز اِعمال واكسيناسون دام و نيز انجام  آزمايش هاي سرولوژيكي  براي شناسايي دام هاي آلوده از طريق كيت هاي آزمايشگاهي مي باشد ،گفت : آموزش و ترويج براي  روستائيان و دامداران و نيز مصرف كنندگان فراورده هاي لبني به عنوان ارزانترين و مهترين راه هاي پيشگيري و كنترل اين بيماري محسوب مي شود.
وي درادامه افزود اِعمال ضوابط و دستورالعمل هاي قرنطينه در دامداري ها ، واكسيناسيون دام ها عليه عاملين بيماري بروسلوز (آبورتوس ، ملي تنسيس و...) ، انجام بموقع تست هاي تشخيصي ، عدم تماس مستقيم با دام و حتي ترشحات دامي ، عدم مصرف فراورده هاي لبني سنتي (به دليل عدم نظارت بهداشتي ) مصرف فراورده هاي لبني حرارت ديده ، پاستوريزه ، هموژنيزه  بسته بندي شده از جمله توصيه هاي ضروري جهت پيشگيري از ابتلا و ريشه كنني بيماري بروسلوز مي باشد.  دكتر ميثم سپاهي  در خاتمه از دامداران ، روستائيان و نيز مصرف كندگان فراورده هاي لبني سنتي خواست در صورت استفاده از اين گونه فراورده ها حتماً شير خام و نيز پنير سنتي را بعد از سالم سازي (جوشانيدن شير خام در دماي اپتيمال به مدت 5 دقيقه و نيز نگهداري پنير سنتي به مدت سه ماه در اب نمك 17 درصد ) مصرف نمايند.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی

بيشتر
نسخه قابل چاپ
  • ارسال به دوستان
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به سازمان دامپزشکی کشور است